قدس آنلاین: کارشناس مشاور خانواده با اشاره به نقش گذشت و اغماض در حفظ زندگی مشترک گفت: نگاه جوانان در ازدواج باید مبتنی بر واقعیت باشد نه ایده آل ها؛ وجود چالش ها در زندگی مشترک امری بدیهی است که با تقویت آستانه تحمل و سعه صدر قابل رفع است.

نگاه جوانان در ازدواج باید مبتنی بر واقعیت باشد

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی در چهارمین همایش از سلسله همایش های ویژه مجردین جشنواره خوشبختی که در محل تالار رازی برگزار شد. با اشاره به جایگاه ازدواج در رشد و تعالی زن و مرد، در تبیین عوامل زمینه ساز ازدواج موفق گفت: لازم است همسران پیش از ازدواج تا حدودی با موضوعات روانشناسی مرتبط با جنس مکمل آگاه باشند و این آگاهی را که سبب قدرت و توانمندی بیشتر آنان در جلب رضایت همسر در مسیر زندگی مشترک می شود، به تدریج افزایش دهند.

وی بیان کرد: برای مثال اگر مردی توانایی ایجاد حس محبوبیت و دلبری در همسرش را داشته و او را از جهت عاطفی اشباع کند، مردی موفق و خوشبخت است چرا که همسر او مهمترین نیاز خود را محقق یافته می بیند و درصدد جبران خواهد بود.

واعظ موسوی اظهار کرد: همچنین اگر زنی حس مقبولیت و اقتدار را در همسرش ایجاد کند و به تعبیر قرآن کریم مرد را قوام زندگی خود بداند، مرد نیز انگیزه بیشتری در حمایت و پشتیبانی از خانواده خود خواهد داشت.

کارشناس مشاور خانواده در ادامه، ضمن سطح بندی خانواده ها در سه سطح خانواده متعالی، متعادل و نامتعادل، افزود: در خانواده متعالی زن و مرد هر دو از ویژگی هایی همچون گذشت، صبر، مهرورزی و وفاداری برخوردارند و هر یک در جهت تامین آسایش و رضایت دیگری تلاش می کند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در خانواده متعادل ممکن است زن یا مرد ویژگی های فوق را نداشته و همسر او ناچار باشد برای حفظ تعادل زندگی مشترک، نسبت به برخی مسائل اغماض داشته و از آنها چشم پوشی کند که این اغماض و گذشت در خانواده های امروز کمرنگ تر شده و همین امر در میزان افزایش آمار طلاق نقشی تعیین کننده دارد.

واعظ موسوی ابراز کرد: در خانواده های سطح سوم یا نامتعادل، عدم سنخیت زن و مرد از ابتدای زندگی و پیش از روبرو شدن با چالش ها و مسائل مهم زندگی نمایان می شود. در این نوع خانواده اغلب خودمحوری، سلطه گری و حس برتری جویی حاکم است و جدایی موضوعی قابل پیش بینی در آن است که انجام مشاوره پیش از ازدواج، در پیشگیری از تشکیل چنین خانواده هایی موثر خواهد بود.

این مشاور خانواده به تاثیر شیوه تربیتی والدین در میزان موفقیت فرزندان در ازدواج نیز اشاره کرد و گفت: با کاهش تعداد فرزندان در خانواده ها میزان توجه  والدین به آنان افزایش یافته و تقریبا همه نیازهای فرزندان اعم از نیازهای مالی و عاطفی از سوی والدین تامین می شود که این امر سبب خواهد شد شخصیت فرزندان وابسته و متکی رشد یافته و پس از ازدواج نتوانند زندگی مستقل خود را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس، باید فرصتی برای فرزندان ایجاد کرد که پیش از ازدواج در فضاهایی امن مسوولیت های مختلف را تجربه کرده و با تلخی و شیرینی ها ی آن آشنا شوند.

واعظ موسوی یادآور شد: نگاه جوانان در ازدواج باید مبتنی بر واقعیت باشد نه ایده آل ها؛ وجود چالش ها در زندگی مشترک امری بدیهی است که با تقویت آستانه تحمل و افزایش سعه صدر قابل رفع است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.